onsdag den 11. februar 2015

Forberedelse af fremlæggelse

I dag var elevernes første prioritet at færdiggøre de kreative produkter og skrive konklusionen på deres opgave. Der var to grupper, der også kom i gang med at forberede deres fremlæggelse i Google Slides. De skiftede naturligt mellem at arbejde fælles i samme slide og mere individuelt på udvalgte slides. De supplerede tekst med billeder fra internettet, webcam og mobil og eksperimenterede også med forskellige overgange og animationer.
Herunder kan I se slides lavet af den ene gruppe:Alt hvad man arbejder med i Google Drev ligger online og kan derfor nemt deles med andre. I ovenstående tilfælde er disse Google Slides udgivet og integreret på denne blog. Når eleverne retter deres slides til, opdateres det automatisk i dette blogindlæg.

Vejledning

Læreren vejledte en gruppe, hvor alle sad omkring bordet og fulgte med i det samme dokument på hver deres Chromebook. De havde nemt ved at tale om de forskellige afsnit, da alle kunne se, hvorhenne i teksten de forskellige var. I Google Dokumenter er der også en chatfunktion ved siden af dokumentet, som elever og lærere kan bruge til kommunikation.

Print

Vi fik lavet en mere permanent løsning på print, således der står en ældre bærbar m. XP fast i kopirummet, som hele tiden skal være tændt og fungere som printserver. Hvis eleverne henter Google Drev appen, kan de også udskrive billeder, dokumenter mm. direkte via denne printløsning.
På et tidspunkt spørger en gruppe deres lærer, om de skal printe deres opgave, hvortil læreren svarer, at det behøver de ikke, da de jo allerede har delt den med hende på Google Drev. Når alle arbejder i Google Drev får man automatiske mindre brug for print og brug af fx USB-sticks.

Hvad kan en Chromebook udover skolebrug?

Eleverne fortæller, at det er let at få Chromebooken på nettet derhjemme, og at de oplever, at Chromebooken er meget hurtige i opstart og til at surfe på. En gruppe drenge havde også testet, hvilke spil de kunne bruge på Chromebooken og var kommet frem til, at den egnede sig kun til online spil, da de ikke kunne installere fx Steam- og Minecraft Launcher.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar